Blogg

Å ta vare på nettsiden for ettertiden

Å ta vare på nettsiden for ettertiden - BloggEn av mine digitale interesser er å ta vare på innhold som kan være nyttig eller spennende å se igjen senere. Et av resultatene av denne interessen er nettsiden Bloggarkivet, som du kan lese mer om i innlegget Bloggarkivet, et hobbyprosjekt.
Blogg / 25. april 2019 / Asbjørn Ness

Viktigheten av oppdaterte åpningstider

Viktigheten av oppdaterte åpningstider - BloggPåsken er over du har kanskje opplevd å lure på hvilke butikker og tjenester som har holdt åpent i løpet av helligdager og inneklemte dager.
Blogg / 23. april 2019 / Asbjørn Ness

Bloggarkivet, et hobbyprosjekt

Bloggarkivet, et hobbyprosjekt - BloggVed siden av oppdrag og heltidstidsjobb har jeg satt i gang et ubetalt hobbyprosjekt. Nettsiden Bloggarkivet er en side som arkiverer nedlagte og inaktive, norske filmblogger. Formålet er å ta vare på innleggene i blogger før de går tapt.
Blogg / 20. mars 2019 / Asbjørn Ness

En innføring i ProcessWire

En innføring i ProcessWire - BloggSiden våren 2015 har jeg i stor grad brukt ProcessWire på nye websider. Her skal jeg kort gå gjennom hva som kjennetegner dette systemet og hvorfor jeg har valgt å bruke det.
Blogg / 20. sep. 2018 / Asbjørn Ness

PDF-filer på websiden — en sjekkliste før du laster opp

PDF-filer blir på lik linje med annet webinnhold indeksert, maskinlest og bør være lett tilgjengelig. Det innebærer at du bør merke filene godt, og holde størrelsen nede. Komprimere … De fleste PDF-er skal kun leses på skjermen, eller de inneholder mest tekst.
Blogg / 20. aug. 2018 / Asbjørn Ness

Hvorfor jeg bruker Google Tag Manager

Det korte svaret er at Google Tag Manager lar meg lettere implementere nye skripter og måter å fange opp hvordan en besøker bruker siden. La oss se på et oppsett av Google Analytics som eksempel. Men først en introduksjon. Hva er Google Tag Manager?
Blogg / 20. juli 2018 / Asbjørn Ness

Slik flytter du en database med phpMyAdmin

Slik flytter du en database med phpMyAdmin - BloggHar du en webside koblet til en database, og har lyst til å flytte siden? Filer kan du lett kopiere via FTP. Men hva med databasen? Jeg skal her gå gjennom hvordan du kan kopiere en MySQL-database internt hos PRO ISP. Metoden kan benyttes på tvers av webhoteller.
Blogg / 20. juni 2018 / Asbjørn Ness