Blogg

Hvordan sette opp videresending med htaccess

Hvordan sette opp videresending med htaccess - BloggOm du drifter websider vil du gjerne før eller senere støte på en så grunnleggende oppdatering av siden at du får ny lenkestruktur. Eller kanskje du bytter domene, men ønsker å bevare rangeringen i Google. Da bør du bruke enn 301-vidersending.
Blogg / 11. juli 2019/ Asbjørn Ness

Kom i gang med GitHub på 12 steg

Kom i gang med GitHub på 12 steg - BloggEnten du lager nettsider eller koder på annet vis, er git som versjonshåndtering et godt verktøy. Har du ikke kommet i gang enda, kan den korte innføringen under være det du trenger for å komme i gang.
Blogg / 2. juli 2019/ Asbjørn Ness

Matomo – et alternativ til Google Analytics

Matomo – et alternativ til Google Analytics - BloggGoogle Analytics er et godt og gratis verktøy som du enkelt kan ta i bruk på din hjemmeside. Men skulle du av en hvilken som helst grunn ønske et annet statistikkverktøy, så er Matomo et du trygt kan vurdere.
Blogg / 1. juli 2019/ Asbjørn Ness

Strukturerte data du bør ha

Strukturerte data du bør ha - BloggStrukturerte data er begrep som blir brukt om å tilby data merket med hvilken informasjonstype den er. Dette for at maskiner skal få beskjed om hva de leser, uten å måtte analysere. Jeg skal her gå gjennom tre typer oppsett av strukturerte data du bør ha på websiden din. Illustrasjon:
Blogg / 27. mai 2019/ Asbjørn Ness

Kom i gang med strukturerte data

Kom i gang med strukturerte data - BloggStrukturerte data har flere navn: RDFa, JSON-LD eller enkelt nok Microdata. Felles er at dette er metoder for å servere renere data fra din webside til de som skulle ha nytte av det. I mitt tilfelle er det først og fremst Google.
Blogg / 27. mai 2019/ Asbjørn Ness

En enklere hverdag i MacOS Terminal

En enklere hverdag i MacOS Terminal - BloggJobber du med webutvikling, og har en Mac som ditt verktøy, er sjansen der for at du før eller senere vil benytte Terminal til noen oppgaver. Her skal jeg gi noen tips som kan gjøre arbeidet lettere, nemlig aliaser. MacOS Terminal … Aliaser … Et alias i Terminal er en forkortet kommando.
Blogg / 23. mai 2019/ Asbjørn Ness

Mine utvalgte arbeidsverktøy

Mine utvalgte arbeidsverktøy - BloggI dette innlegget skal jeg dele en oversikt over sentrale verktøy og tjenester jeg bruker i mitt enkeltmannsforetak. Siden jeg registrerte enkeltmannsforetaket i 2016 har jeg vært innom en del ulike måter å organisere kommunikasjon, filer, økonomi og gjøreoppgaver på.
Blogg / 15. mai 2019/ Asbjørn Ness

Å ta vare på nettsiden for ettertiden

Å ta vare på nettsiden for ettertiden - BloggOppdatert 23. januar 2020: Wayback Machine har innført en begrensning, som gjør at man ikke lenger kan sende store mengder URL-er samtidig. Dette gjør metoden som bruker ruby gem-en jeg skriver om utdatert, inntil den blir oppdatert med funksjonalitet som tar høyde for Wayback Machines begrensning.
Blogg / 25. april 2019/ Asbjørn Ness

Viktigheten av oppdaterte åpningstider

Viktigheten av oppdaterte åpningstider - BloggPåsken er over du har kanskje opplevd å lure på hvilke butikker og tjenester som har holdt åpent i løpet av helligdager og inneklemte dager.
Blogg / 23. april 2019/ Asbjørn Ness

Bloggarkivet, et hobbyprosjekt

Bloggarkivet, et hobbyprosjekt - BloggVed siden av oppdrag og heltidstidsjobb har jeg satt i gang et ubetalt hobbyprosjekt. Nettsiden Bloggarkivet er en side som arkiverer nedlagte og inaktive, norske filmblogger. Formålet er å ta vare på innleggene i blogger før de går tapt.
Blogg / 20. mars 2019/ Asbjørn Ness

En innføring i ProcessWire

En innføring i ProcessWire - BloggSiden våren 2015 har jeg i stor grad brukt ProcessWire på nye websider. Her skal jeg kort gå gjennom hva som kjennetegner dette systemet og hvorfor jeg har valgt å bruke det.
Blogg / 20. sep. 2018/ Asbjørn Ness

PDF-filer på websiden — en sjekkliste før du laster opp

PDF-filer blir på lik linje med annet webinnhold indeksert, maskinlest og bør være lett tilgjengelig. Det innebærer at du bør merke filene godt, og holde størrelsen nede. Komprimere … De fleste PDF-er skal kun leses på skjermen, eller de inneholder mest tekst.
Blogg / 20. aug. 2018/ Asbjørn Ness